Powered by W-Agora
bevegelsen >> Sosialisme og kapitalisme
You are not logged in Login  Register    

NYHET: Grunnet spamposting har vi måttet kreve innlogging for å skrive innlegg. Oppe til høyre kan du logge inn eller registrere deg eller få nytt passord. Har opprettet gjestebruker: Brukernavn: gjest passord: gjest

Dette er et åpent forum. Blant forumets brukere er det både medlemmer og ikke-medlemmer av BfS. Innlegg representerer ikke nødvendigvis BfS' synspunkt og står for undertegners egen regning. For informasjon om Bevegelsen for Sosialisme, se vår faste webside bevegelsen.no. Vi driver ingen meningsensur - men personsjikane, ulovligheter og annen grovt usømmelig opptreden kan medføre at innlegg blir slettet uten varsel. Rapport om misbruk av forumet sendes til debatt@bevegelsen.no.
Gotfred Appel og snylterstatsteorienHits: 2106
Ole Å Langeland [OÅL]
on 2010-21-08 01:16
[ Edit  Delete  ]
Reply  List    Monitor
I forbindelse med Kjell Underlids tråd om Blekingegatebanden, surfer en gjerne litt omkring.

Godfred Appel (1924 - 1992) var en dansk sekteristisk teoretiker, som ikke kan gjøres ansvarlig for denne bandens virksomhet, men som var en del av det miljøet den sprang ut av

Appel utformet en spesiell teori som sier at arbeiderklassen i vest i sin helhet er kjøpt opp av imperialismen og kun vil bli revolusjonær som en følge av opprør i den tredje verden, ved at imperialistene ikke lenger kan kjøpe den opp og den havner i et spontant opprør på grunn av elendighet.

Denne linken imøtegår denne teorien og peker på at arbeiderklassen ikke blir mer progressiv av elendighet:

http://www.marxisme.no/index.php/2009/nr-4-2009/529-mathias-bismo.html

Selv om få er tilhenger av Godfred Appels teori, så er den økonomistiske tenkemåte ganske utbredt, som denne teori må ha sitt utspring i.
 


<< Previous   |   Next >>
  Subject Author Date
*  Gotfred Appel og snylterstatsteorien Ole Å Langeland 2010-21-08 01:16
Jump to :


Forums

bevegelsen.no


Nå på bevegelsen.no: