Powered by W-Agora
bevegelsen >> Sosialisme og kapitalisme
You are not logged in Login  Register    

NYHET: Grunnet spamposting har vi måttet kreve innlogging for å skrive innlegg. Oppe til høyre kan du logge inn eller registrere deg eller få nytt passord. Har opprettet gjestebruker: Brukernavn: gjest passord: gjest

Dette er et åpent forum. Blant forumets brukere er det både medlemmer og ikke-medlemmer av BfS. Innlegg representerer ikke nødvendigvis BfS' synspunkt og står for undertegners egen regning. For informasjon om Bevegelsen for Sosialisme, se vår faste webside bevegelsen.no. Vi driver ingen meningsensur - men personsjikane, ulovligheter og annen grovt usømmelig opptreden kan medføre at innlegg blir slettet uten varsel. Rapport om misbruk av forumet sendes til debatt@bevegelsen.no.
Friedrich Stampfer - hvem har gjordt mer skade??Hits: 2032
Ole Å Langeland [OÅL]
on 2008-04-12 16:43
[ Edit  Delete  ]
Reply  List    Monitor
Krigsutbruddet 1914 - lær av historien!

Når en leser om krigsutbruddet i 1914 og ser hvor ynkelig sosialdemokratiet opptrådte overfor krigskreftene og hvordan opportunister plutselig kunne klare å sette alt på hodet, får man en vaksine mot selve den ideologien, selve den tankesettet som sosialdemokratene står for står for.

De har aldri tatt noe oppgjør med sin historie og sin skyld i 1. verdenskrig og dermed indirekte også i 2. verdenskrig!

Den tyske rikskansleren Theobald von Bethmann Hollweg ble spurt om hvorfor han hadde så fryktelig dårlig tid da han ved månedskiftet juli/august var avsted med et ultimatum til Russland. Svaret var:"Ellers får jeg ikke sosialdemokratene med!"

Journalisten Friedrich Stampfer skrev en artikkel som hele den sosialdemokratiske pressen i Tyskland trykket opp 30. juli hvor det bl. a. hette:

"De fedrelandsløse kamerater vil oppfylle sin plikt og ikke på noe vis la seg overgå av patriotene. Vår fraksjon (i riksdagen) står ved spørsmålet om å tillate krigskreditter foran en fryktelig ansvarsfull avgjørelse som ikke må bli vanskeliggjordt gjennom noen diskusjoner."

Denne Stampfer går igjen som antikommunist senere i historien. Fasisme og kommunisme like ille, mente han. Jeg vil heller kanskje si at det er han selv som er den verste og den farligste person. Uten slike forrædere ville det ikke bli noen 1. verdenskrig og heller ingen 2. verdenskrig!

Friedrich Stampfer er ikke noen person som ruver i landskapet, men likevel: han var gutten med fyrstikken som tente det store bålet!

Det skjedde etter masse fredsdemonstrasjoner mot krigen at de plutselig snudde om 180 grader; - lederne i sosialdemokratiet.

Imperialisme har ført til krig og gjør det gjerne igjen. Det vil alltid finnes påskudd når slike krefter er i anmarsj, det kan være både demokrati og menneskerettigheter det blir snakket om, selv om det dreier seg om imperialisme, om erobring og terror.


De som leser tysk, klikk her:

http://www.gerdgruendler.de/Stampfer,%20Friedrich.html
 


<< Previous   |   Next >>
  Subject Author Date
*  Friedrich Stampfer - hvem har gjordt mer skade?? Ole Å Langeland 2008-04-12 16:43
Jump to :


Forums

bevegelsen.no


Nå på bevegelsen.no: