Powered by W-Agora
bevegelsen >> Åpent forum
You are not logged in Login  Register    

NYHET: Grunnet spamposting har vi måttet kreve innlogging for å skrive innlegg. Oppe til høyre kan du logge inn eller registrere deg eller få nytt passord. Har opprettet gjestebruker: Brukernavn: gjest passord: gjest

Dette er et åpent forum. Blant forumets brukere er det både medlemmer og ikke-medlemmer av BfS. Innlegg representerer ikke nødvendigvis BfS' synspunkt og står for undertegners egen regning. For informasjon om Bevegelsen for Sosialisme, se vår faste webside bevegelsen.no. Vi driver ingen meningsensur - men personsjikane, ulovligheter og annen grovt usømmelig opptreden kan medføre at innlegg blir slettet uten varsel. Rapport om misbruk av forumet sendes til debatt@bevegelsen.no.
Fagforeningene stötter lönnsnedslag - Aksepterer löfter om aksjeutdeling med lönnskutt.Hits: 1106
Bjørn-Olav Kvidal [NemoEtomer]
on 2009-21-08 03:06
[ Edit  Delete  ]
Reply  List  Expand  Monitor
* * *

Fagforening hyller lønnskutt. I det her tilfellet fikk ansatte kjöpe aksjer med forhåpninger om at
verdien skulle öke. Vel, det skjedde her, men verdiene på 75.000 vil fort bli spist opp om man
ser det i et lengre tidsperspektiv.

*

- http://www.dn.no/privatokonomi/article1458744.ece

Her er alle bedriftslederes våte drøm: Fagforeningen som synes lønnskutt for Norwegian-ansatte er helt ok - ja, faktisk veldig bra.
Lønnskuttene i Norwegian viser at de tillitsvalgte i selskapet tar ansvar, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.


YS-forbundet Parat organiserer både piloter og kabinansatte i Norwegian, og Kvalheim sier han ikke har innvendinger mot selskapets vedtak om å be de ansatte frivillig godta lønnskuttene på mellom 5 og 10 prosent.

Som motytelse for et slikt frivillig lønnskutt vil de ansatte få tilbud om aksjeopsjoner, det vil si et tilbud om å kjøpe aksjer i selskapet senere til en fastsatt kurs.

Ingen konfliktlinje
– Jeg kan ikke se den store konfliktlinjen i dette. Snarere tvert om. Ofte beskyldes fagforeninger for å stå på kravene både når det er riktig og ikke riktig. Dette viser ansvarlig gjerning fra de tillitsvalgtes side, sier Kvalheim til NTB.


De nye lønnsvilkårene i Norwegian ble behandlet på en ekstraordinær generalforsamling i selskapet tirsdag. Et stort flertall stemte ja til forslaget, ifølge informasjonssjef Anne Grete Ellingsen.

YS-leder Kvalheim sier han har snakket med flere av de berørte etter vedtaket i generalforsamlingen. Hans inntrykk er at vedtaket ikke vil skape konflikter.

– Samarbeidsvilje
– Flybransjen er en bransje som folk de senere år kanskje synes har vært preget av mange konflikter, høyt støynivå og dårlig samarbeid mellom partene. Lønnsjusteringene i Norwegian er et eksempel på det motsatte. Den viser at tillitsvalgte er villige til å samarbeide med virksomheten når selskapet møter tøffere tider, og at de er villige til å ta et felles ansvar for bedriftens framtid og sikre arbeidsplassene, sier Kvalheim.

Han understreker at han tar for gitt at det ikke hefter noe ved det nye opsjonsprogrammet, slik det kan synes å gjøre ved det gamle som fortsatt verserer for retten.

NTB lyktes ikke onsdag å få kommentar fra representanter for pilotene eller de kabinansatte i Norwegian. Men en lønnsjustering som ble foretatt i selskapet etter samme lest i 2003, ble godt mottatt, ifølge informasjonssjef Anne Grete Ellingsen.

Det er høye drivstoffutgifter som tvinger Norwegian til å kutte kostnader.


- http://www.dn.no/privatokonomi/article1458744.ece


*

Björn-Olav Kvidal,
Stockholm
 
https://libcom.org/library/the-bolsheviks-and-workers-control-solidarity-group<< Previous   |   Next >>
  Subject Author Date
*  Fagforeningene stötter lönnsnedslag - Aksepterer löfter om aksjeutdeling med lönnskutt. Bjørn-Olav Kvidal 2009-21-08 03:06
  Sosialdemokratisk minister i Sverige krever at streikeretten innskrenkes - slik det også ble krevd 1990 Bjørn-Olav Kvidal 2018-07-01 03:40
  LO-forbund i Sverige eide 2010 aksjer, fonder mm på over 35 milliarder kronor Bjørn-Olav Kvidal 2018-12-09 19:23
  Globalisering og ökt klasseforskjeller i Sverige - Video Bjørn-Olav Kvidal 2018-19-09 22:49
Jump to :


Forums

bevegelsen.no


Nå på bevegelsen.no: